Základní výrazy blackjacku

Základní výrazy blackjacku

Balanced count: Vyvážený systém počítání karet. Při tomto systému jsou plusové a minusové karty v rovnováze. Pokud se sečtou všechny karty v balíku, výsledek je 0.

Blackjack: Nejlepší součet karet ve hře. Tvoří ho eso a karta s hodnotou 10 (tedy 10, J, Q a K).

Bust: Prohra, nastává, když je součet karet na ruce vyšší než 21.

Double/Double down: Zdvojnásobení sázky. V případě výhodných karet na ruce může hráč zdvojnásobit sázku. Krupiér vydá hráčovi už pouze jednu kartu a hra končí.

Draw: Situace, kdy hráč dostane od dealera první dodatečnou kartu k dvěma původním.

Even money: Pokud hráč zahrál blackjack a krupiér vytáhne jako svoji první kartu eso, nabídne hráčovi even money. Hráč si tehdy může vybrat výplatu v poměru 1:1 (obvykle je to 2:1). Můžete se tak vyhnout remíze a ztrátě peněz.

Hard hand: Tvrdá ruka. Situace, kdy hráč nemá v ruce eso a při dalším hitu mu hrozí bust.

Hit: Hráč si tímto termínem žádá další kartu.

Insurance: Pojištění. Aplikuje se, když dealer vytáhne jako svoji první kartu eso a další kartou může zahrát blackjack. Hráč má možnost na bočním poli vsadit půlku své původní sázky. Následně, když dealer zahraje blackjack, hráč získá pojištění v poměru 2:1. Pokud dealer blackjack nedosáhne, hráč přichází o peníze.

Soft hand: Měkká ruka, označuje stav, kdy hráč má na ruce eso.

Split: Rozdělení. Pokud má hráč na ruce dvě karty stejné hodnoty, může si je rozdělit a hrát s každou z nich samostatně. Vsadit přitom může na obě a tím zdvojnásobit svoji sázku.

Stand: Používá se v situaci, kdy už si hráč nepřeje dostat další kartu.

Stand off: Remíza. Jde o situaci, kdy hráč i dealer mají na ruce karty se stejným součtem. Tehdy nikdo nevyhrává a dealer hráčovi vrátí sázku v plné výši.

Unbalanced count: Nevyvážený systém počítání karet. Zahrnuje systémy, při kterých po spočítání všech karet v balíku nezůstane na konci 0.

Další pojmy blackjacku najdete ve slovníku blackjacku na blackjackonline.cz. Pravidla hazardních her musíte ještě před samotnou hrou bezpodmínečně ovládat. Jinak si hru nikdy pořádně nevychutnáte a budete frustrovaní z toho, že nevyhráváte.

Blackjack