Základní strategie blackjacku

Základní strategie blackjacku

Pro rozsáhlost a množství různě upravených variant základní strategie se v našem textu zaměříme pouze na její základní principy, možné výhody a nevýhody jejího používání.

Blackjack je karetní hra ve které jsou šance hráče závislé na jeho obratnosti, přičemž právě díky ní může překonat matematickou výhodu kasina. S pomocí simulaci her byl vyvinut systém založený na pravděpodobnostních grafech a tabulkách kombinací karet, známý jako základní strategie blackjacku, který na základě hodnoty karet hráče a hodnoty vrchní dealerovej karty ukazuje optimální tahy. Nikdo vám nezaručí, že budete jen vyhrávat, ale používáním základní strategie v blackjacku snižujete šance kasina na nulu. Na to, aby ji hráč dokázal hrát, musí vědět, jaká je optimální akce potřebná pro kteroukoli kombinaci rozdaných karet.

Nejjednodušší pravidla základní strategie blackjacku

  • pokud je počet bodů 16 a nižší a krupierova odkrytá karta je 7 nebo vyšší, táhnout kartu
  • jestliže je počet bodů 12 a vyšší a krupiér má 6 a méně, netahat kartu

Výhody a nevýhody základní strategie v blackjacku

Hlavním faktorem při základní strategií je její důsledné dodržování bez ohledu na aktuální vývoj hry. Jakmile se odchýlíte od zvolené strategie hry, může to pro vás znamenat rychlou prohru. Musíte znát všechny grafy a tabulky, abyste se vždy neomylně rozhodli pro optimální tah. Pamatujte na to, že je zásadní rozdíl mezi blackjackem s jedním balíčkem karet a blackjackem se 6 balíčky karet.

Je důležité říci, že hra podle základní strategie je dobrá, ale není vyhrávající. Pouze minimalizuje výhodu kasina na 0. Pokud by bylo totiž tak snadné vyhrávat peníze, udělal by to každý a kasina by mohla zrušit.

Blackjack